Advanced Open Water

Både för den erfarne dykaren och för dig som nyligen genomförde din grundkurs så är Advanced-kursen ett steg i rätt riktning. Du kommer att på ett roligt och enkelt sätt tillsammans med din instruktör utvidga ditt kunnande och din erfarenhet genom många roliga övningar under de olika dyken.

Denna kurs är mer praktiskt inriktad, du hämtar din bok och din DVD innan kursstart och läser teorin som gäller de dyk vi ska göra. Kunskapskontrollerna går vi igenom på dykplatserna innan dyken och det är inget teoriprov. Självklart kan du även läsa all teori själv på nätet omte tiden riktigt räcker till eller om du hade tänkt att ta kursen utomlands.

Det ingår fem specialdyk i kursen, varav två är obligatoriska:

  • Navigation
  • Djupdykning

De övriga specialdyken kan t.ex. vara:

  • Sök och bärgning – en otroligt bra och nyttig övning som ger dig insikter som behövs när du behöver hämta upp något från botten till ytan.
  • Vrakdyk – tänk dig att glida fram över ett stycke historia på botten och förstå kanske byggteknik eller simma genom ett lastrum.Visst låter det spännande.
  • SMB – hur ofta använder du en boj för att markera var du är eller påkalla hjälp från personer på ytan? Åker du utomlands är det nästan alltid ett krav att ha en SMB, men det finns flera olika modeller och kan du använda dem? Här får du träna på just detta!
  • Avvägningsdyk – att hantera din position i vattnet är nästan ett måste för att få ut maximalt av din dykning utan att skada det marina livet eller dig själv, andra eller din utrustning. Har du simmat bakom någon som siltat upp så att du förlorade tillfället att fota hajen eller nakensnäckan du siktat in dig på? Detta dyk ger dig  ännu bättre erfarenhet och verktyg vad gäller din egen avvägning.

Dyken görs normalt under en helg med 3 dyk på lördagen och 2 på söndagen. Vi kan dock också i samråd genomföra kursen under två veckodagar.

Efter avslutad advanced-kurs kan du välja vilken specialkurs du vill eller fortsätta din bana mot att bli en ännu säkrare dykare genom att gå Rescue Diver-kursen.

Förkrav

Open Water Diver eller motsvarande. Du bör också i förekommande fall ha ett torrdräktscertifikat eller vara en erfaren torrdräktsdykare då det under vissa tider på året är mer eller mindre olämpligt att dyka med våtdräkt.

På denna kurs krävs att du har egen dräkt*), fenor, mask & snorkel, dykkniv eller annat skärverktyg samt ytmarkör (SMB) med linrulle. Har du inte det kan du hyra detta från oss eller så hjälper vi dig med att köpa denna utrustning.

Hyra av hel dykutrustning inkl. dräkt för båda dagarna kostar 400 kr.

OBS! Ni ansvarar själva för persontransporter till och från dykplatserna. Vi samåker självklart så mycket som det bara går och hjälper till så mycket vi kan i att ordna plats i andra elevers och instruktörers bilar om ni inte har körkort men i slutändan är ni själva ansvariga.

*) Torrdräktdyk som är ett möjligt advance-dyk kräver dock att du har gjort torrdräkts introduktionen på PADI Open Water eller motsvarande. Lån av all övrig utrustning ingår i priset.