Detta är första steget i din professionella karriär inom dykning!

Som Divemaster får du vara med instruktören och planera och hjälpa till att genomföra kurser och utfärder. Din roll är att se till att andra dykare har det bra och säkert kan genomföra sina dyk samt att lösa eventuella problem som kan uppstå och vara en resurs för dykinstruktören.

Efter avslutad kurs får du hela världen som arbetsplats med alla möjligheter det innebär! Som PADI Divemaster har du möjlighet att vara aktiv som dykguide eller att hjälpa till i utbildningen av elever. Du håller uppfräschningskurser och genomför snorklingsutbildningar på egen hand. Har du varit med på 4 provdyk med instruktör så får du även hålla i egna provdyk.

I kursen utökar du dina teoretiska kunskaper genom självstudier, e-learning och två teoriprov med totalt 120 frågor. Naturligtvis har du hela tiden kontakt med din egen instruktör/mentor under teoridelen och får– men det är inte nödvändigt – teoripass om du känner att du är i behov av det. Vi finns här för dig och vill inget hellre än att hjälpa dig vidare i din dykkarriär.

I poolen (poolliknande miljö) ska du göra olika simprov på tid, visa att du behärskar alla övningar du gjorde på din grundkurs och vara med och assistera under kurs, provdyk och uppfräschningskurs (en s.k. Reactivate). Vi använder oss också mycket av scenarios med erfarna dykare för att du ska få öva under säkra former och du får vara med oss när vi genomför kurser med andra dykare, så många gånger du vill.

Utomhus ska du guida dykare, göra en dykkarta, göra ett djupdyk, ett navigationsdyk, ett sökdyk samt en rescueövning. Du ska också vara med på en grundkurs och en fortsättningskurs – men vill du vara med på fler kurser så får du förstås det!

Krav på förkunskaper:

  • Godkänd läkarundersökning (ej äldre än 1 år)
  • Genomförd EFR-utbildning eller motsvarande (ej äldre än 2 år)
  • Rescue Diver eller motsvarande samt 40 dyk vid kursstart och 60 dyk innan certifiering. Detta betyder att du kan börja din kurs innan du har 60 dyk men du blir inte certifierad Divemaster förrän du har kommit upp i dessa 60 dyk
  • Hälsodeklaration