GRUNDKURS – OPEN WATER

Open Water är ditt första steg in i dykvärlden. De flesta dykskolor erbjuder någon form av grundkurs, oavsett dykorganisation. Z-DYK & BÅT utbildar inom ramen för världens största och ledande organisation, PADI.

Den stora skillnaden mot om du går till någon annan dykskola är att med Z-DYK & BÅT är det bara du och instruktören. Du får all uppmärksamhet på dig och du får all tid och maximal säkerhet. Det du då måste vara beredd på är att det kostar mer.

Open Water kräver inte något dykcertifikat eller tidigare dykerfarenheter.

Studier via bok
Att äga och läsa sin egen bok är fortfarande ett väldigt bra sätt att lära sig, om än gammalmodigt enligt många. Du hämtar ditt kurspaket hos oss, som du läser igenom hemma före kursstart, du får med tydliga studie-instruktioner om vad som skall göras. Du förutsätts ha läst igenom kursmaterialet i tillräcklig omfattning för de två teorikvällar vi går igenom kunskapskontrollerna och gör övningsprov samt tittar på utrustning. Övningsproven är för att förbereda dig inför slutprovet som visar att du har de teoretiska kunskaper som krävs. Sista teoripasset avslutas med slutprovet.

Studier via eLearning
De flesta gör all teori och skrivning i dag, via e-learning, alltså genom din dator eller padda eller liknande. Vi ger dig inloggningsuppgifter och du kan sedan i din egen takt med hjälp av dator, padda etc. göra klart teorin. Slutprovet gör avslutar det hela.
När teorin är avslutad träffas vi en kväll för att gå igenom det du lärt dig och skruva dykpaket, prova utrustning och viss fördjupning i delar av kursen i erforderlig omfattning.

I övrigt samma upplägg som kurs med fysiska böcker.

Du behöver några timmar på dig i pool eller poolliknande miljö för att vänja dig med dykningen, utrustningen och lära dig de färdigheter som du behöver kunna för att dyka säkerhet. Klicka på filmen nedan, så får du  se lite av det som man gör på en OW-kurs! 

Därefter ska du visa för din instruktör att du kan det du tränat på, och det gör du normalt en lördag och en söndag i öppet vatten.

Efter godkänd dykkurs kommer du att få ditt digitala PADI Open Water dykcertifikat.

Detta internationellt erkända dykcertifikat ger dig möjlighet att dyka över hela världen ner till 18 meter men är också första steget på din resa mot att bli en över tid bättre och mer erfaren dykare, bl.a. genom att gå fortsättningskurser.

Eftersom vi dyker i Sverige så behöver du vanligtvis dyka med torrdräkt under hösten fram till och med i vart fall maj månad. Vissa dyker med torrdräkt året runt i Sverige.

Du kommer därför att få en introduktion i torrdräkts-dykning. Det är en stark rekommendation att du gör en kombination av Open Water och specialkursen för torrdräkt.

Förkunskapskraven som PADI ställer och som vi som dykskola rörande ålder kräver är:
– Du måste kunna simma 200 meter och trampa vatten (hålla dig flytande) i 10 minuter.
– Du måste vara beredd på att avsätta tid för att studera och medverka under träningspass och senare under uppdyken.
– Du måste ha fyllt 15 år.
– Innan kursstarten får du en hälsodeklaration att fylla i. Är det något på den som stämmer in på dig så behöver du kontakta en läkare som avgör om du är lämpad som dykare, något som vanligtvis är fallet.
Vi ser helst att underåriga har sina föräldrar med sig under dykpassen.

Följande ingår
– PADIs Internationella e-dykcertifikat.
– Kursmateriel.
– All dykutrustning får du låna utan extra kostnad med ett undantag. Du måste köpa mask och snorkel av hygieniska skäl – inte minst för att  begränsa spridningen av Covid19. Du får dock 15 % rabatt på mask och snorkel om du köper det från Z-Dyk & Båt.
– 10 % rabatt övrig dykutrustning du köper från oss under kursen.

Övrigt
Du kommer att löpande få mycket mer information.

Lördagen och söndagen den 21-22 maj 2022

Z-DYK & BÅT och PADI Course Director Anna Axelsson erbjuder dig som är PADI Open Water Scuba Instructor – OWSI, möjligheten att ta nästa steg i din karriär, PADI MSDT. Genom att ha 5 Specialty Instructor certifikat och ha certifierat 25 dykare kan du ansöka om att bli PADI Master Scuba Diver Trainer.

PRIS:

6000 kr inkl. moms/person

Avgifter till PADI tillkommer. (37 GBP per delkurs samt MSDT ansökningsavgift 69 GBP). För tillfället erbjuds ”6-för-5” av PADI.

För mer information: MSDT-KURS-2022-05-21-22