Nitrox, EANx, Syrgasberikad luft… Kärt barn har många namn!

Lär dig dyka med Nitrox,  syreberikad luft, och få ut mer av din dykning genom längre dyk och kortare ytintervaller.

När du dyker med Nitrox får du möjlighet till längre bottentider på djup mellan 20-35 meter och det är något som är till nytta för många andra specialkurser, t.ex. Wreck Diver eller Deep Diver. Många känner sig också piggare när de dyker Nitrox än vanlig luft och det är förstås riktigt bra när du är på en dykresa och ska göra många dyk.

Kursen består av en teoretisk del där vi går igenom bl.a. dykplanering och genomförande av Nitrox-dykning med hjälp av dykdatorer. Du gör också ett teoriprov. Den praktiska delen består av att du ska analysera två nitroxblandningar genom att använda en analysator och vi går också igenom olika märkningar för nitroxflaskor. Vi går också igenom hur du ställer in just din dykdator för Nitrox så ta med dig din dator till kursen. Har du ännu ingen egen kan du hyra en av oss.

Valfritt erbjudande

För ett tillägg om 800 kr tar vi dig med ut en dag, en lördag eller en söndag, på två dyk där du får använda dina teoretiska och praktiska färdigheter ”på riktigt”. Behöver du hyra utrustning av oss erbjuder vi 10 procent rabatt på den normala hyran.

Förkrav

Open water certifikat eller motsvarande

12 år fyllda