Rescue Diver

Rescuekursen *) är den viktigaste och förmodligen roligaste kursen du kan gå som dykare och ett måste för dig som vill ta steget till att bli Divemaster. Det är dessutom enligt många den absolut jobbigaste och samtidigt den mest givande av alla PADI kurser!

Du lär dig förebygga och uppmärksamma problem innan de eskalerar och olyckor inträffar, men även hur du ska agera om olyckan trots allt är framme, såväl ovan som under ytan. Du får praktiskt öva på bl.a. hur man tar upp dykare från botten, söker efter en försvunnen dykare, räddar och bogserar på ytan, agerar vid panik samt larmar. 

Du får också lära dig om olika sjukdomstillstånd och hur du ska ta hand om en skada på bästa sätt. Du får även göra en nödfallsplan, lära dig hantera en s.k. Oxybox och mycket, mycket annat. 

Kursen består av en kväll med teori och teoriprov samt två dagar med övningar och roliga scenarios utomhus. 

Du måste själv betala kostnaderna för materialet såsom för bl.a.  manual och annan kurslitteratur eller eLearning och för din egen pocketmask, samt för ditt certifikat enligt PADIs vid varje tidpunkt gällande prislista (Vi lägger inte på något utöver lagstadgade skatter och avgifter).

Hyra av full utrustning, inkl. dräkt **) båda dagarna, kostar 400 kr.

*) Min 3 personer och max 6 personer

**) Torrdräkt kräver dock att du har gjort torrdräkts introduktionen på PADI Open Water eller Torrdräktskursen (Dry suit specialty) .

Emergency First Responder

EFR-kursen är en av de mest kompletta HLR-kurserna på marknaden. Det är en nyttig, kul och enormt viktig kurs för alla, vare sig man dyker eller inte. 

Du lär dig rädda liv genom både teoretiska och praktiska övningar, ni får öva scenarios en docka samt med en defibrillator. Vi lär er hjärt- och lungräddning, hur man använder en defibrillator, hur man tar hand om skadade på olycksplatser, lägga förband, spjälka ben och plåstra om varandras påhittade blessyrer. 

Du läser den välgjorda manualen hemma i lugn och ro och gör kunskapskontroller innan kursstart vilket ger oss massor med tid för övningar.

Förkrav för Rescuedelen

  • Godkänd EFR utbildning eller motsvarande (se kursen Emergency First Response)
  • Advanced Open Water Diver certifikat eller motsvarande.
  • 15 år fyllda.
  • Godkänd hälsodeklaration.